JÄSENEKSI LIITTYMINEN
Jäseniksi voivat liittyä niin työntekijät, viranhaltijat kuin toimihenkilöt. Ota yhteys työpaikkasi luottamusmieheen. Häneltä saat jäseneksi liittymislomakkeen ja valtakirjan jäsenmaksun perimistä varten. Täytettyäsi lomakkeet palauta ne puheenjohtajalle tai jäsenasiainhoitajalle. He toimittavat jäsenhakemuksesi yhdistyksen hallitukselle, joka hyväksyy sinut kokouksessaan jäseneksi paikalliseen yhdistykseen ja edelleen toimittaa jäsenkaavakkeesi liiton jäsenyksikköön Helsinkiin. Jäsenyksikkö huolehtii, että saat jäsenkortin ja liiton lehden.

JÄSENASIAA  

Jäsenasiainhoitaja tiedottaa!!!  

Minut tavoittaa parhaiten puhelimella tai sähköpostilla jäsenasioissa.
Tulen vain sovitusti punaisen tuvan toimistolle.


Pirkko Haavisto
Jäsenasiainhoitaja  
p: 050 3620317
s.posti: pirkko.haavisto@kauhajoki.fi   

Jotta jäsenyytesi pysyisi kunnossa:
- Tarkista että työnantaja perii palkastasi liiton jäsenmaksun 1.33% ennakonpidätyksen alaisesta ansiotulosta. Jos työnantaja ei peri jäsenmaksua huolehdi itse sen maksamisesta.
- Eläkkeellä oleva jäsen, suorittaa minimijäsenmaksun joka on tällä hetkellä 5€ kalenterikuukaudelta. Maksa jäsenmaksu puolivuosittain viitteellisellä pankkisiirrolla, joita saat jäsenasianhoitajalta.

- Eläkkeelle siirryttyäsi hae jäsenasiainhoitajalta virallinen JÄSENEN EROILMOITUS . Eroaminen pitää näkyä liitossa ja myös työttömyyskassassa. Jos teet ilmoituksen muuten muista ilmoittaa molempiin eroamisesi/ eläkkeelle siirtymisesi.

Käy päivittämässä tietosi liiton sivulla. Klikkaa linkkien kautta jhl keskusjärjestö- sitten jäsenpalvelu 24h- sitten omat tiedot. Siellä on ohjeet jatkosta.

- Ilmoita jäsenasiainhoitajalle puolivuosittain maksuvapautusperusteesi, kun olet vailla ansiotuloja ja olet oikeutettu maksuvapauteen :

  • eläkelainsäädännössä tarkoitetulla kuntoitusrahalla, kuntoutustuella(= määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä)
  • äitiys-, isyys- tai vanhempainlomalla
  • hoitovapaalla/kodinhoidontuella
  • sairaslomalla( palkaton sairasloma)
  • työtön, joka ei saa liiton työttömyyskassan päivärahaa, mutta saa Kelan maksamaa työttömyysrahaa, tai on ilmoittautunut työvoimatoimistoon työttömäksi työnhakijaksi
  • Kelan koulutustuella
  • opiskelija
  • suorittamassa asevelvollisuutta tai siviilipalvelua
Jäsenen tulee ilmoittaa/ tehdä jäsenmaksuvapautusta koskeva pyyntö omalle jäsenyhdistykselleen  tai liiton jäsenyksikköön. Maksuvapautuspyynnön voi tehdä myös liiton verkkosivuilla( edellyttää kirjautumista jäsenpalvelu Jatsiin). Jatsin kautta voi tilata myös itsemaksavan maksuviitteet. Maksuviitteet voi pyytää myös puhelimitse jäsenyksiköstä.Jäsenasioita voit hoitaa myös sähköpostitse jäsenrekisteri@jhl.fi. Lisätietoa jäsenyydestä www.jhl.fi. Jäsenyksikön puhelinnumero on 01080 2211 (24h/vrk).Numerosta saat perustietoa jäsenasioista ja myös oman yhdistyksesi jäsenasiainhoitajan yhteystiedot.

- Kela:n työtön ilmoittaudu 3kk:n välein jäsenasiainhoitajalle.
- AINA kun olet epävarma jäsenyysasioissasi, ota yhteyttä jäsenasiainhoitajaan.

JÄSENKORTTI

Jäsenkorttisi on myös vakuutuskortti matkustaessasi. Vakuutusyhtiön TURVAN palvelunumero vastaa kaikkiin vakuutukseen liittyviin kysymyksiisi numerosta +358 10195109 ja www.turva.fi Tarkista korttisi suomat edut. Jäsenkalenterista löydät lisää hyödyllistä tietoa ammattiyhdistys asioista. Seuraa Motiivi jäsenlehteä.

Jhl tekee yhteystyötä Lomaliitto ry:n kanssa ja olemme neuvotelleet jäsenistölle alennuksia heidän Fontana ketjunsa kohteista. Alennukset myönnetään liiton jäsenkortilla.


http://www.jhl.fi/